logo

Grote Kerk

Kerkplein 1
7161 DP Neede

Wie zijn wij
ZWO staat voor zending, werelddiaconaat en ontwikkelingshulp. Deze commissie is onderdeel van de diaconie. De ZWO commissie ziet het als haar taak de hele “bewoonbare wereld” dichter bij onze gemeenteleden te brengen. De boodschap van hoop op een rechtvaardige samenleving, zoals God die heeft bedoeld met deze aarde. Via de door ons gekozen projecten willen wij laten zien dat ook wij samen iets kunnen doen aan de verbetering van leefomstandigheden en aan de verspreiding van het evangelie, zowel dichtbij als veraf.


 
ZWO, activiteiten
Het continu onder de aandacht brengen van de boodschap van de ZWO via Chrch-app en de Ontmoeting.
Een permanente Zendingsbus achter in de kerk voor uw geregelde bijdrage.
Jaarlijkse zendingsdienst, op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor het werk van de ZWO.

  

Jammarkt, op deze markt wordt jam en verse sap verkocht.
Adventsmarkt, op deze markt verkoop van kerstartikelen, oliebollen en kniepertjes.

Door de inzet van heel veel vrijwilligers zijn deze markten een groot succes en kan het project worden ondersteund met een jaarlijkse bijdrage van ± 3 a 4 duizend euro.

 

Huidig project: bouw kleuterschool in Rwanda

De ZWO-groep steunt de komende tijd de Stichting Ifuni, voor de bouw van een kleuterschool in Kigali op de heuvel Ndera, in Rwanda. Voor de allerarmste kleuters het de bedoeling dat er kleuterbeurzen komen, zodat juist deze kinderen ook naar de kleuterschool kunnen gaan. Deze actie wordt mede ondersteund door de ‘Wilde Ganzen’. We hebben het enthousiaste verhaal van Jan en Nelleke van Schaardenburgh gehoord en wij van de ZWO maakten plannen.

 

Jammarkt 16 augustus 2023

Op woensdag 16 augustus staan wij weer op de jaarlijkse jammarkt met de verkoop van zelfgemaakte jam, courgettes in het zuur en pompoenen. Tevens kunt u handgemaakte gerecyclede kaarten kopen in de grote kerk. De gehele opbrengst van allebei gaat naar ons project Ifuni in Rwanda.

Zien we u 16 augustus? We staan zoals altijd in de bocht bij het Rapenburg.


Meer info over het project?

Wilt u meer weten over Ifuni, kijk dan eens op hun website: www.stichtingifuni.nl


Wilt u contact opnemen met de ZWO, stuur dan een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.