Ds. Andela

In de herfst van 1981 werd ik, samen met mijn vrouw Marieke, als predikant bevestigd in een plattelandsgemeente. Het was op de zware Friese klei. Vier jaar later verhuisden we naar een grotere gemeente, gelegen in de Friese wouden. Negen jaar hebben wij in Friesland  gewoond, gewerkt en geleefd. Onze twee kinderen werden er geboren en we voelen ons nog steeds verbonden met de mensen daar.

Er wordt wel gezegd: wie in Friesland goed kan aarden zal zich ook in de Achterhoek
thuis voelen. Of het echt waar is weet ik niet, maar het is wel op mij van toepassing. Na een goede periode in onze derde gemeente, Renkum en Heelsum (gelegen in het midden van het land), wonen en werken we nu al geruime tijd in de Achterhoek. Onze kinderen zijn volwassen en de deur uit.


Sinds september 2013 ben ik (deeltijd)predikant in Neede, precies op de grens van de Achterhoek. Ik ervaar het als een uitdaging om in ‘Nee’ (dat is toch de oude naam van Neede?) te kunnen werken. Hoewel ik in Aalten woon, voel ik me ook in Neede thuis!

Ik vind het belangrijk om me te blijven verwonderen over het leven, en om in dat leven God te (her)kennen en te (her)ontdekken. In de ontmoeting met u hoop ik ruimte te vinden en te geven om samen te zoeken naar de weg die voor ons ligt.

Pastoraal is het buitengebied van wijk 1 mijn verantwoordelijkheid: Noordijk, Lochuizen, Markvelde, Rietmolen en enkele adressen in Diepenheim.