Pastorale brief

Beste gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Neede,
In deze vreemde en moeilijke tijd willen we u graag goed informeren.

Daarom ontvangt u deze brief, die op zoveel mogelijk adressen wordt bezorgd.
Vorige week heeft onze kerkenraad besloten om alle kerkdiensten en veel andere kerkelijke activiteiten niet door te laten gaan.
Ook de aangekondigde gemeenteavond wordt uitgesteld. Hiermee willen we onze verantwoordelijkheid nemen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. De maatregelen gelden in elk geval tot en met 6 april.
Voor de periode daarna wachten we nieuwe adviezen en regels van de overheid af.

Nu we niet op de gebruikelijke manier een kerkdienst kunnen houden, zijn we op zoek naar andere manieren om in contact met u te blijven. Eén van die manieren is deze brief.
Verdere mogelijkheden zijn onze website (www.pkn-neede.nl) en de app, waarop geregeld nieuwe berichten zullen verschijnen. En natuurlijk is er ook ons blad Ontmoeting.

De Protestantse Kerk verzorgt, samen met de EO, de komende zondagen meditaties op de televisie. Die worden uitgezonden om 9.20 uur op NPO2.
Maar ook vanuit onze eigen kerk willen we toch vieringen blijven verzorgen. Het zullen korte diensten worden van Woord, gebed en muziek. Hierbij kunnen geen kerkgangers aanwezig
zijn.
Op de zondagen 22 en 29 maart en 5 april zullen zo via de kerkradio korte vieringen worden uitgezonden. De aanvangstijd is net als anders 10.00 uur. Deze vieringen kunnen later via de website beluisterd worden.
De voorgangers die op het rooster staan zullen in de
komende weken de vieringen verzorgen.
Het is een moeilijke beslissing om onze kerkdiensten aan te passen, zeker nu we op weg zijn naar Pasen. In deze tijden beseffen we maar al te goed dat we niet alles in handen hebben.

In de komende weken zal ook het bezoekwerk niet op de gebruikelijke wijze kunnen worden voortgezet. Vooral kwetsbare ouderen en zieken zullen we niet zomaar meer bezoeken. Maar we willen elkaar wel vasthouden.
Daarom zullen we telefonisch of via de e-mail contact onderhouden, zo goed als we dat kunnen. Zelf kunt u altijd contact opnemen met uw wijkpredikant, uw ouderling of uw sectiemedewerker. En als het echt nodig en gewenst is komen we natuurlijk wél naar u toe, altijd in overleg.

Juist in deze tijd vol zorgen willen we vertrouwen houden en samen kerk zijn, in het geloof dat we ook nu bij God geborgen zijn.

In het Nederlands Dagblad van zaterdag 14 maart stond een gebed van de hand van Wim Houtman, dat we – met zijn toestemming – graag met u willen delen.

God, hoe vaak zegt U het niet in de Bijbel:
‘Wees niet bang’.
Maar het lukt ons niet.
Geef ons uw vrede, Heer, moedig ons aan.
Wij bidden: genees de zieken,
wees in quarantaine hen nabij.
Zegen het eten dat hun wordt gebracht,
de telefoontjes die zeggen: je bent niet alleen.
Bescherm degenen voor wie ziekenzorg hun werk is.
Geef wijsheid aan het RIVM, aan de overheid,
laat er een vaccin gevonden worden,
help degenen die inkomen mislopen.
God, zie om naar álle mensen in nood.
Midden in het leven zijn wij door de dood omvangen,
maar meer nog: Ú omsluit ieder van ons,
U legt uw hand op ons.
Doe ons wonen in uw beschutting.
En troost ons met het uitzicht op een nieuwe aarde
waar geen pest meer rondwaart in het donker,
waar de volken genezing vinden. Amen.

Wij wensen u moed en kracht toe voor elke nieuwe dag.

Met een vriendelijke groet,

uw predikanten,

Er is een crisisteam gevormd dat van week tot week zal bekijken wat mogelijk en gewenst is.

Wilt u hulp aanbieden of hebt u hulp nodig? Dan kunt u bij dit crisisteam terecht.

De leden van het crisisteam zijn: