Inspiratie en Ontmoeting

Esther, een Perzisch sprookje

 
In het kader van de herdenking van 75 jaar vrijheid die dit jaar begonnen is vraagt de Commissie Inspiratie en Ontmoeting van de protestantse gemeente Eibergen/Rekken en Neede op verschillende manieren aandacht voor de problematiek van oorlog, verzet en vluchten. Dit gedenken beginnen we met een sprookje, nou ja……...de dreiging met uitroeiing is nou niet bepaald sprookjesachtig.

In een schoonheidswedstrijd wordt Esther gekozen tot nieuwe koningin van Perzië. Wat de koning dan nog niet weet: Esther is Joods. Kort daarna dreigt haar volk te worden uitgeroeid door Haman, de hoogste ambtenaar van het land. Esther komt in actie.  Zij slaagt in haar opzet. De dreiging wordt afgewend. Tot op vandaag herdenken Joden deze goede afloop met een vrolijk feest: Poerim.

Het verhaal van Esther is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. Het Bijbelboek Esther is het enige boek in de Bijbel waarin de naam van God niet wordt genoemd.
In de voorstelling ‘Esther, een Perzisch sprookje’ presenteren verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek een actuele en muzikale versie van een oud oosters verhaal.

Het belooft een bijzonder “uur” te worden en we ontmoeten u graag!

Plaats: de Oude Mattheüs in Eibergen
Datum: dinsdag 15 oktober
Tijd: 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur
Vrije gift, tussen 19.30 uur en 19.45 uur is er koffie of thee à €2,--